Magazin online uleiuri naturale presate la rece
Bine ai venit,

Ulei de Chimen negru Egiptean (Nigella), 50ml (ambalaj sticla)

Fii primul care evalueaza acest produs.

Disponibilitate: In stoc

17,00 RON

Info

Costul transportului :                                                                  
14,5 lei ( LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei)              

Comenzi telefonice                                                                                                  

luni - sambata 08:00 - 20:00 si duminica 08:00 - 14:00.                                  

Telefon: 0732 185 674                     Livrare in 24-48 ore.

Descriere

Prezentare : 50ml (sticla)

Obtinere : ulei obtinut prin presarea la rece a semintelor de chimen negru (chimion). Materia prima provine din surse sigure, nepoluate.

Este un ulei 100% natural, extra virgin si extra-pur, nerafinat, fara coloranti, conservanti sau parfumuri, obtinut fara niciun adaos chimic sau termic.

Identificare : este un lichid uleios limpede, cu o culoare maro-portocaliu si foarte aromat, cu un miros caracteristic.

Uleiul de Nigella pe care il puteti cumpara din magazinul nostru, se poate folosi atat pentru uz cosmetic (cel cu pulverizator) dar si pentru consum intern pentru ameliorarea anumitor afectiuni.

Chimenul negru egiptean, denumit si Nigella (denumita stiintific Nigella sativa) este o planta foarte cautate pentru semintele sale picante, din care se extrage un ulei foarte aromat si cu virtuti extraordinare. S-au gasit informatii cum ca ar fi fost folosit inca de Cleopatra si Nefertiti apentru frumusetea pielii lor. Varianta egipteana a chimenului, este cea mai aromata. Este o floare mica, albastra, care produce pe tot parcursul anului o cantitate mare si aromata de seminte negre. Semintele de chimen negru se utilizeaza ca si condiment in bucatarie. De amintit cuvintele lui Mohammed despre acest ulei, care spun totul : "Uleiul de chimen negru vindeca orice boala, cu exceptia mortii."

Pentru uz intern (se recomanda concumul a 10gr (o lingura) / zi, in plus fata de un regim alimentar variat) :

- previne oxidarea celulelor corpului prin protejarea acestora de radicalii liberi

- un remediu excelent pentru intarirea sistemului imunitar

- considerat antiseptic, antiinflamator, antifungic, un veritabil antibiotic natural si antialergic

- sursa importanta de acizi grasi nesaturati, vitamine si minerale (vitamina E, nigelline, nigellone, carotenoizi, minerale)

- hipoglicemiant, antiastmatic

- in cazuri de tulburari musculo-scheletice

- antiinfectios, este foarte eficient impotriva problemelor respiratorii, urinare si biliare.

Compozitia in acizi grasi :

- acizi grasi polinesaturati : acid linoleic (Omega 6) – aprox. 58 %

- acizi grasi mononesaturati - acid oleic (Omega 9) - aprox. 20 %

- acizi grasi saturati - Acid palmitic - 12 %

Alte componente active din Uleiul de Chimen negru Egiptean: Nigelline (ingredient activ amar, stimuleaza sistemul digestiv si intestinal), Nigellone (substante bronhodilatatoare si antihistaminice - anti alergice), Vitamina E (antioxidant natural), Carotenoizi (actiuni anti radicali liberi, protejeaza degenerarea tesuturilor), minerale (fier, fosfor)

Proprietati :

- protejeaza pielea de imbatranire si boli de piele (acnee, eczeme, psoriazis, ciuperci)

- calmeaza arsurile, inclusiv cele cauzate de soare

- antioxidant

- se absoarbe rapid in piele, nu lasa urme grase

- hraneste si regenereaza, reface supletea pielii

- eficient pentru un bronz uniform si rapid

- revitalizeaza, tonifica si catifeleaza parul si scalpul

- intareste unghiile fragile

Indicatii :

- pentru piele uscata si iritata

- pentru pielea sensibila

- pentru probleme de piele (acnee, furuncule, psoriazis, eczeme alergice , ciuperci de piele)

- in cazuri de cadere a parului

- tratament anti-age

- tratamentul unghiilor fragile si casante

- pentru par deteriorat, uscat si fragil

 

Se poate folosi in stare pura dar mai indicat este sa se combine cu alte uleiuri vegetale preferate si astfel poate inlocui cu succes crema hidratanta. Este un ingredient valoros daca ne preparam singuri produse cosmetice in casa (creme hidratante diverse). Se poate combina foarte bine cu uleiuri esentiale : cimbrisor, ienupar, rozmarin, lamaie, verbina.

Atentie : se pastreaza ferit de caldura si lumina. Se va testa sensibilitatea pielii la uleiul de nigella  pe o portiune mica a pielii.

 

Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de supliment alimentar, asa cum sunt si uleiurile presate la rece

Distribuie pe:
Comenzi si suport
0732.185.674
Comenzi telefonice
L - S: 0900 - 1900
Ramai informat cu ultimele noutati de la noi. Aboneaza-te la newsletter