Magazin online uleiuri naturale presate la rece
Bine ai venit,

Ulei de Sofranel presat la rece, 100ml (ambalaj sticla)

Fii primul care evalueaza acest produs.

Disponibilitate: Stoc epuizat

15,00 RON

Info

Costul transportului :                                                                  
14,5 lei ( LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei)              

Comenzi telefonice                                                                                                  

luni - sambata 08:00 - 20:00 si duminica 08:00 - 14:00.                                  

Telefon: 0732 185 674                     Livrare in 24-48 ore.

Descriere

Prezentare : 100ml (sticla)

Obtinere : prin presare la rece a semintelor de sofranel. Semintele de sofranel sunt de marimea unui bob de orz, de culoare alb-maroniu si cu dungulite albe, mao sau negre. Materia prima provine din surse sigure, nepoluate.

Este 100% natural si extra-pur, nerafinat, fara coloranti, conservanti sau parfumuri, obtinut fara niciun adaos termic sau chimic.

Identificare : este un lichid uleios, limpede, cu o culoare galben-pal, si cu un miros destul de placut de seminte si un gust usor fructat.

Uleiul de sofranel presat la rece pe care il puteti cumpara din magazinul nostru, se poate folosi atat pentru uz cosmetic dar si pentru consum intern pentru ameliorarea anumitor afectiuni.

Sofranelul, cu denumirea sa in latina “Carthamus tinctorius” (denumit popular si “Sofran fals”), este se regaseste cu precadere in salbaticie, in bazinul Mediteranean, dar si in Iran, India, Egipt (de unde este si originar), China, Japonia si Australia, America Centrala si de Sud.

De la aceasta planta se folosesc cu precadere semintele, din care rezulta un ulei foarte slab in colesterol. Deasemenea, se extrage si carthaminul, un puternic colorant galben si rosu. Inainte de aparitia colorantilor chimici, sofranelul era folosit pentru vopsirea matasii si bumbacului in galben si rosu. Sofranelul face parte din aceeasi familie cu Floarea Soarelui. Bogat în acizi grasi polinesaturati esentiali, uleiul de sofranel este o sursa naturala de Omega 6. Deasemenea, contine o cantitate insemnata de vitamina E.
Pentru un echilibru bun in organism, se recomanda consumul de ulei de Sofran alternativ cu un alt ulei bogat Omega 3 cum ar fi uleiul de rapita, de In sau de camelina. Folosit in alimentatie, nu este indicata prajirea pentru ca se oxideaza, ci se va folosi in stare cruda.

Consumat zilnic, protejeaza sistemul cardiovascular, deoarece are o actiune de scadere a colesterolului rau din sange. Are o aroma usoara de alune si este potrivit pentru dietele sarace in grasimi: este indicat in special pentru persoanele care sufera de obezitate sau care sunt la cura de slabire. Este eficient impotriva constipatiei - este un laxativ usor si nu cauzeaza nici un fel de iritare pentru tractul intestinal.

Compozitia in acizi grasi :

- acizi grasi polinesaturati sau Vitamina F : acid linoleic Omega 6 – aprox. 75 %

- acizi grasi mononesaturati - acid oleic (Omega 9) - aprox. 14 %

- acizi grasi saturati - Acid palmitic (6,5 %), acid stearic (3 %)

Alte componente active din Uleiul de Sofranel : Vitamina K (favorizeaza coagularea sangelui, reduce roseata de pe piele), derivati de serotonina ( rol antioxidant si restructurant), Vitamina E (antioxidant natural)

Proprietati :

- favorizeaza vaso-constructia vaselor de sange si lupta eficient impotriva cuperozei si rosetii

- restructurant si reparator, pastreaza elasticitatea pielii

- hranitor si emolient, acest ulei folosit pe piele ajuta la restabilirea hidratarii

- antioxidant - previne imbatranirea prematura a pielii

- patrunde usor in piele

- protejeaza parul de radicalii liberi, "vinovati" de imbatranirea si degradarea acestuia

- hraneste parul si il protejeaza contra deshidratarii

Indicatii :

- pentru piele uscata si foarte uscata

- pentru ten cuperozic si predispus la acnee rosiatica

- pentru cearcane si pungile inestetice de sub ochi

- pentru ten matur si piele obosita

- pentru dureri musculare

- pentru persoanele care sufera de caderea excesiva a parului

- pentru par uscat si chiar foarte uscat (se foloseste ca o masca hidratanta de par)

Se poate folosi in stare pura, ca ulei de masaj eventual in combinatie cu alte uleiuri vegetale sau esentiale, dar si in compozitia unor creme preparate in casa. Tine cu succes locul unei creme de zi sau de noapte, nelasand nicio urma grasa pe piele. Fiin un ulei rapid oxidabil, atunci cand este folosit in prepararea unor creme, este indicat un supliment de Vitamina E cu rol de conservant. Pentru par, se aplica pe toata lungimea firului, masandu-se in acelasi timp si scalpul, se infasoara in prosop pentru 30-45 minute inainte de samponare. Se recomanda aplicarea unui sampon usor, cat mai natural, chiar Sapun de Alepp.

Informatii energetice / 100gr ulei de sofranel = 883 Kcal.

!! Atentie : Uleiul de sofranel rancezeste usor. Se va pastra la loc intunecos, cu umiditate scazuta si temperatura de 18-20 °C. Dupa deschidere, se va pastra la frigider. Daca optati pentru cumpararea uleiului de nuca din magazine naturiste “de cartier”, acordati atentie modului in care sunt pastrate produsele pe raft (temperaura mediului ambaint)

 

Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de supliment alimentar, asa cum sunt si uleiurile presate la rece

Distribuie pe:
Comenzi si suport
0732.185.674
Comenzi telefonice
L - S: 0900 - 1900
Ramai informat cu ultimele noutati de la noi. Aboneaza-te la newsletter