Magazin online uleiuri naturale presate la rece
Bine ai venit,

Unt de Cacao Brut Nerafinat, 200 gr

Fii primul care evalueaza acest produs.

Disponibilitate: In stoc

29,50 RON

Info

Costul transportului :                                                                  
14,5 lei ( LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei)              

Comenzi telefonice                                                                                                  

luni - sambata 08:00 - 20:00 si duminica 08:00 - 14:00.                                  

Telefon: 0732 185 674                     Livrare in 24-48 ore.

Descriere

Prezentare : 200 gr

Ambalaj economic, cu un pret foarte bun.

Obtinere : Unt vegetal obtinut prin presarea la rece a boabelor de Cacao (denumirea botanica Theobroma cacao ), urmata de procesul de filtrare mecanica - pentru a fi indepartata culoarea maro.

Este un unt 100% Pur si Natural, fara coloranti, conservanti sau parfumuri, obtinut fara niciun adaos chimic.

Tara de origine este Republica Domonicana, unul din cei mai mari producatori de Cacao din lume.

Identificare : un unt cu aspect solid la temperatura camerei, dar devine uleios atunci cand este incalzit la temperaturi mai mari de 35 ºC. Are o culoare galben - galben pal si cu miros de ciocolata dulce care aminteste de ciocolata alba. La atingere este tare.

Untul de Cacao Brut si Nerafinat pe care il puteti cumpara din magazinul nostru este de calitate cosmetica dar si alimentara.

Arborele de Cacao - este un copac nativ dinn padurile tropicale din America Centrala si de Sud. Astazi, este cultivat in principal in Africa de Vest, unde se adapteaza foarte bine la clima. Boabele de cacao provin din fructele acestuia: pastai. Cand sunt proaspete, fructele de cacao nu miros si sunt foarte astringente si foarte amare. Boabele de cacao sunt separate de coaja, si apoi sunt strivite mecanic pentru a se obtine pasta de cacao. Aceasta pasta furnizeaza pudra de cacao (prin macinare) dar si untul de cacao.

Compozitia in acizi grasi a untului de cacao, ii confera acestuia proprietati valoroase : este un unt greu, care da consistenta balsamurilor, cremelor, sapunurilor. Punctul sau de topire fiind aproape de temperatura corpului, este usor de folosit ca balsam de buze, crema de corp sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale.

Compozitia in acizi grasi :unt de cacao

- acizi grasi polinesaturati : acid linoleic Omega 6 – aprox. 3 %

- acizi grasi mononesaturati - acid oleic - aprox. 35 %

- acizi grasi saturati - Acid palmitic (26 %) si acid stearic - 35%

Alte componente active din Untul de Cacao : Vitamina E - antioxidant natural, Insaponificabile : Fitosteroli (beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol) - antioxidanti cu rol de vindecare, de restaurare si calmare ; Squalane ; Teobromina s cafeina.

Proprietati cosmetice :

- bogat si hranitor, calmeaza si inmoaie pielea uscata

- protector: lasa o pelicula pe suprafata pielii si previne deshidratarea . Ajuta la regenerarea filmul hidrolipidic natural

- odihnitor si linistitor prin fitosterolii pe care ii contine

- antioxidante, prin continutul ridicat in insaponificabile

- promoveaza hidroliza si grabeste degradarea lipidelor din celulele adipoase

- antiage

- reface vitalitatea parului uscat

- previne deshidratarea parului

Indicatii

- pentru ten normal dar si uscat

- piele aspra si deshidratata

- piele matura si cu riduri

- in cazuri de vergeturi - foarte util femeilor insarcinate sau celor care au nascut - pentru refacerea rapida a pielii

- pentru par uscat, varfuri despicate

 

Se poate folosi in stare pura - pe buze, maini, picioare, corp sau fata sau in combinatie cu uleiul vegetal preferat (se combina foarte bine cu uleiul de argan, uleiul de macese, uleiul de borago, primula de seara), pentru o mai buna penetrare in piele.Combinatia ideala pentru masaj pe pielea umeda - amestec de 50% unt de cacao cu 50% ulei vegetal.

Masca pentru par (in combinatie cu ulei vegetal), de preferat a se lasa sa actioneze 2-3 ore cu parul infasurat in prosop. Dupa aceea, se spala parul cu un sampon natural, sau chiar sapun de alepp.

Deasemenea, se regaseste in multe retete de produse cosmetice handmade (sapunuri de casa, creme diverse, balsamuri), avand efect de ingrosare.

 

Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de supliment alimentar, asa cum sunt si uleiurile presate la rece, unturile vegetale, semintele de tot felul si derivatele din seminte si fructe (pulberi si faina)

Distribuie pe:
Comenzi si suport
0732.185.674
Comenzi telefonice
L - S: 0900 - 1900
Ramai informat cu ultimele noutati de la noi. Aboneaza-te la newsletter