Magazin online uleiuri naturale presate la rece
Bine ai venit,

Unt de Shea, 100 gr

Fii primul care evalueaza acest produs.

Disponibilitate: In stoc

12,50 RON

Info

Costul transportului :                                                                  
14,5 lei ( LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei)              

Comenzi telefonice                                                                                                  

luni - sambata 08:00 - 20:00 si duminica 08:00 - 14:00.                                  

Telefon: 0732 185 674                     Livrare in 24-48 ore.

Descriere

Prezentare : 100 gr

Obtinere : Unt vegetal obtinut prin presare mecanica manuala a nucilor de Shea (denumirea botanica Butyrospermum parkii ), urmata de procesul de purificare prin procedee fizice (deodorizare) fara solventi sau intermediari de sinteza chimica.

Este un unt 100% Pur si Natural, fara coloranti, conservanti sau parfumuri, obtinut fara niciun adaos chimic.

Tara de origine este Burkina Faso, unul din cei mai mari producatori de Shea din lume.

Identificare : un unt cu aspect solid la temperatura camerei, dar devine uleios atunci cand este incalzit la temperaturi mai mari de 37 ºC. Are o culoare crem - alb cu un miros foarte usor, care aduce a migdale dulci. La atingere are o textura grasa, bogata.

Untul de Shea pe care il puteti cumpara din magazinul nostru este recomandat exclusiv folosirii in scop cosmetic.

Nucile de Shea - fructele arborelui de Shea, copac care creste doar in salbaticie, in savanele din Africa de Vest. Ppoate ajunge la mai mult de 12 de metri inaltime. Fructul este carnos, ca un avocado mic cu pulpa dulce si comestibila care contine in miezul sau o nuca (sambure) din care se extrage untul de shea, prin presare mecanica.

Compozitia in acizi grasi :unt shea

- acizi grasi polinesaturati : acid linoleic – aprox. 6 %

- acizi grasi mononesaturati - acid oleic - aprox. 45 %

- acizi grasi saturati - Acid palmitic (4 %) si acid stearic - 42%

Alte componente active din Untul de Shea (Karite) : Alcooli terpenici - rol antiinflamator, antioxidant, ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si absorb razele UV ; Fitosteroli - imbunatatesc microcirculatia si functia de bariera a pielii. Rol antiinflamator, impiedica imbatranirea pielii ; Latex (sursa de karitene) - rol de absorbire a razelor U.V. ; Vitamina A si E - antioxidanti natural

Proprietati cosmetice :

- protejeaza pielea impotriva razelor U.V. ale soarelui, datorita prezentei in compozitie a karitenelor, vitamina A si alcoolilor terpenici

- antiinflamatoare, calmeaza iritatiile

- previne alergiile solare

- faciliteaza procesul de vindecare al pielii

- hidrateaza si hraneste pielea in profunzime

- regenerante si revitalizante

- restabileste elasticitatea tesuturilor pielii

- prelungeste bronzul atunci cand este aplicat pe piele inainte si dupa expunerea la soare

- trateaza si previne vergeturile

- restabileste frumusetea si stralucirea parului

- protejeaza parul colorat

- hraneste firul de par

Indicatii

- pentru toate tipurile de piele

- in cazuri de piele iritata, agresata si deteriorata (dupa epilare, ras, etc.)

- pentru ten uscat si foarte uscat precum si pentru buze uscate

- pentru pielea expusa la soare dar si factorilor de mediu agresivi

- pentru hidratarea si protejarea mainilor celor care lucreaza in mediu agresiv (in mediu chimic, in constructii, laboratoare, ateliere auto, etc.)

- in cazuri de vergeturi - foarte util femeilor insarcinate sau celor care au nascut - pentru refacerea rapida a pielii

- pentru par uscat, varfuri despicate

- pentru par vopsit, par cret

 

Se poate folosi in stare pura - emulsie sau balsam pentru corp, maini, fata si buze. Poate inlocui cu succes crema de zi si de noapte. Deasemenea, intra in compozitia mai multor preparate cosmetice facute in casa sau in sapun hand-made. Se poate combina si cu uleiuri esentiale, de exemplu cu uleiul esential de lavanda - pentru ingrijirea pielii iritate. Deasemenea, se aplica pe par sub forma de masca hidratanta si reparatorie (un tip de masca se poate prepara cu unt de shea + ulei vegetal de ricin + ulei esential de Ylang-ylang).

 

Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de supliment alimentar, asa cum sunt si uleiurile presate la rece, unturile vegetale, semintele de tot felul si derivatele din seminte si fructe (pulberi si faina)

Distribuie pe:
Comenzi si suport
0732.185.674
Comenzi telefonice
L - S: 0900 - 1900
Ramai informat cu ultimele noutati de la noi. Aboneaza-te la newsletter