Magazin online uleiuri naturale presate la rece
Bine ai venit,
Comenzi telefonice: 0732.185.674
Cosul meu
0 produse
Ulei de Argan presat la rece, 50ml (ambalaj sticla )

Ulei de Argan presat la rece, 50ml (ambalaj sticla )

Disponibilitate: In stoc

22,90 RON

Info

Costul transportului :                                                                  
14,5 lei ( LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei)              

Comenzi telefonice                                                                                                  

luni - sambata 08:00 - 20:00 si duminica 08:00 - 14:00.                                  

Telefon: 0732 185 674                     Livrare in 24-48 ore.

Descriere

Prezentare : 50 ml (ambalaj din sticla)

Varianta aceasta de ambalaj, este printre cel mai des folosite si se adreseaza persoanelor cu buget redus, dar este deasemenea preferat pentru faptul ca se poate usor strecura in poseta sau geanta dumneavoastra.

Identificare : Aspectul uleiului de argan este limpede, de o culoare galben deschis – galben, cu un miros dulce, agreabil.

Uleiul 100% natural din argan presat la rece, pe care il puteti cumpara din magazinul nostru, este obtinut prin procedee mecanice, din boabe de argan. Tara de origine este Maroc, iar materia prima provine din surse sigure, nepoluate.

La fabricarea acestui ulei, nu s-au utilizat solventi, substante chimice sau tratamente termice.
Etapele procesului de fabricare a uleiului de argan presat la rece : sortare si curatare boabe de argan / presare la rece / filtrare etapa 1 / decantare / filtrare prin hartie “sugativa” / imbuteliere / etichetare.

Este unul din cele mai cautate si mai pretioase uleiuri si este folosit atat in cosmetica (cea mai raspandita utilizare) dar si pentru consum intern – sortimentele de ulei de argan indicate si pentru alimentatie, au specificat acest lucru.

Este un ulei obtinut prin presare la rece a fructelor arborelui de argan (stiintific numit Argania spinosa), un arbore care se regaseste doar in Maroc, indeosebi in partea de Sud-Vest.

Cu titlu informativ : padurile de argan sunt destul de rare, cu o densitate de aproximativ 30 arbori/hectar. Un arbore, poate produce aproximativ 8kg de fructe / an, iar statistica arata o productie totala anuala in Maroc de aproximativ 128.000 tone.

Compozitia uleiului de argan :

- acizi grasi polinesaturati 31---33%

- acizi grasi mononesaturati 45---47%

- acizi grasi saturati : Acid palmitic - 13,40% si acid stearic - 6,00 %

- tocoferoli = antioxidanti naturali : Vitamina E

- steroli si compusi fenolici

Este un ulei pretios, indicat mai ales in cazuri de piele foarte uscata, matura dar si pentru cea sensibila.

Deasemenea, folosit pentru consumul intern protejeaza excelent sistemul cardio-vascular.

Proprietati ale uleiului de argan cu folosinta cosmetica :

- anti-age si antioxidante : efect de combatere a efectelor de imbatranire a pielii si neutralizeaza radicalii liberi

- foarte hranitor si cicatrizant : uleiul de argan este foarte eficient pentru pielea crapata, cu arsuri, acnee, cicatrici si varicela

- catifelare si fermitate : se reface supletea si elasticitatea pielii

- estompeaza ridurile fine si are efect de netezire pentru ten adanc ridat

- intensifica procesul natural al pielii de a produce colagen

- protectie pentru piele : se protejeaza pielea de efectele agresive ale factorilor externi (vant, soare, frig)

- intareste unghiile fragile

- da stralucire si luciu parului tern si obosit

- patrunde foarte usor in piele si nu lasa nicio urma grasa. Se poate folosi cu succes ca baza de machiaj

Indicatii :

- ten matur si lipsit de tonus

- piele devitalizata

- piele deshidratata si uscata

- piele crapata si / sau cu arsuri

- pentru piele cu cicatrici cauzate de acnee sau varicela

- pentru par uscat, cu matreata sau lipsit de stralucire

- ca tratament impotriva caderii parului

- in tratamentul unghiilor fragile

Cum se poate utiliza uleiul de argan :

- se poate folosi simplu, pe piele sau par dar si in combinatii cu alte uleiuri vegetale sau esentiale. Deasemenea, din uleiul de argan se pot prepara foarte multe creme hidratante in casa (creme de zi sau de noapte, creme de corp, maini sau picioare). Este cel mai versatil ulei folosit in cosmetica. In cazul tratamentelor pentru par, se poate folosi in stare pura, ca o masca, cu aproximativ 30-60 minute inainte de spalarea parului cu sampon. Deasemenea, pentru o piele catifelata, se pot adauga cateva picaturi de ulei de argan in apa de baie, alaturi de cateva picaturi din uleiul esential preferat.

Putini stiu ca acest ulei se poate folosi si in alimentatie si asta din cauza ca pe piata din Romania gasim in mod special ulei de argan pentru folosire exclusiv in cosmetica.

Din acest motiv, la noi gasiti si varianta de ulei de argan bun de utilizat si in bucatarie.

Foarte bogat in acizi grasi nesaturati, uleiul de argan ca toate uleiurile presate la rece, este un bun ajutor pentru reglarea colesterolului din sange.

Se va folosit in stare cruda nefiind stabil la temperaturi inalte, astfel este recomandat la salate, legume la gratar sau pur si simplu adaugat in mancare dupa ce aceasta a fost preparata termic.

Se asociaza foarte bine si cu multe feluri de branzeturi sau alaturi de peste.

Veti fi incantati de aroma fina de nuca a acestui ulei.

Recomandari pentru sanatate:
- reglarea colesterolului in sange, fiind util in caz de hipertensiune arteriala
- in cazuri de constipatie chiar severea : se indica consumul a 1 lingurita ulei de argan dimineata pe stomacul gol, alaturi de putina zeama de lamaie
- foarte benefic pentru sanatatea sistemului nervos central si sistemului cardio-vascular


Se va pastra la loc intunecos, cu umiditate scazuta si temperatura de 15 - 20 °C. Dupa deschidere, se va pastra la frigider. 
Recomandat : pentru vegetarieni, vegani si pentru toate tipurile de mancare de tip “raw food” – mancare cruda.

Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de supliment alimentar, asa cum sunt si uleiurile presate la rece.

Distribuie pe:
Comenzi si suport
0732.185.674
Comenzi telefonice
L - S: 0900 - 1900
Ramai informat cu ultimele noutati de la noi. Aboneaza-te la newsletter