Magazin online uleiuri naturale presate la rece
Bine ai venit,
Comenzi telefonice: 0732.185.674
Cosul meu
0 produse
Ulei de Neem presat la rece, 100ml (ambalaj sticla)

Ulei de Neem presat la rece, 100ml (ambalaj sticla)

Fii primul care evalueaza acest produs.

Disponibilitate: Stoc epuizat

23,90 RON

Info

Costul transportului :                                                                  
14,5 lei ( LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei)              

Comenzi telefonice                                                                                                  

luni - sambata 08:00 - 20:00 si duminica 08:00 - 14:00.                                  

Telefon: 0732 185 674                     Livrare in 24-48 ore.

Descriere

Prezentare : 100 ml (sticla)

Obtinere : ulei obtinut prin presare la rece a semintelor fructelor de neem. 

Este 100% natural si extra-pur, nerafinat, fara coloranti, conservanti sau parfumuri, obtinut fara niciun adaos termic sau chimic.

Identificare : este un ulei semilichid la temperatura camerei (la temperaturi sub 20-22 ºC se solidifica), cu o culoare verde maroniu si un miros puternic, caracteristic, care aduce a ceapa calita pe gratar. La atingere are o textura uscata, patrunde usor in piele.

Uleiul de Neem presat la rece pe care il puteti cumpara din magazinul nostru, se poate folosi exclusiv pentru uz cosmetic.

Semintele de neem - din care este extras acest ulei, provin de la fructele arborelui Neem, cunoscut stiintific Azadirachta indica. Este un arbore originar din India, cu fructe asemanatoare maslinelor si a caror seminte au in compozitie aproximativ 40-43 % ulei. In India, uleiul de neem se foloseste in agricultura - ingrasamant, pesticid si insecticid natural. Secretul proprietatilor sale antibacteriene, anti parazitare si anti insecte reprezinta un set de molecule active dintre care una are o activitate remarcabila in acest sens : Azadiractina A.

Compozitia in acizi grasi :

- acizi grasi mononesaturati - acid oleic 42 %

- acizi grasi polinesaturati - acid linoleic 17 %

- acizi grasi saturati - acid palmitic 17 % si acid stearic 19 %

Alte componente importante din acest ulei : Azadiractina A - un intecticid natural, azot (3%), fosfor ( aprox.60 %), zinc, magneziu

Proprietati cosmetice :

- anti-bacteriene si anti-fungice

- calmeaza si hidrateaza pielea uscata

- elimina matreata si intareste firul de par

- antiseptic

- datorita acidului oleic uleiul de neem este hranitor si emolient

- puternic efect anti-paduchi

- ajuta la vindecarea ranilor

- amelioreaza mancarimi de la nivelul pielii

- anti-tartru

Indicatii

- piele infectata : acnee, furuncule, micoze

- epentru piele obosita si incretita

- se foloseste ca o lotiune anti-tantari, foarte eficienta

- pentru probleme dermatologice : eczeme, herpesuri

- pentru probleme de matreata

- ingrijirea scalpului

- pentru par fragil

- pentru masaj, ajuta la combaterea durerilor musculare, umflarea articulatiilor si febra musculara

- in cazuri de tartru dentar

 

Se poate folosi in stare pura, dar datorita mirosului destul de puternic, este de preferat sa fie amestecat cu un ulei vegetal preferat, cu proprietati penetrante, sau cu un ulei esential (arbore de ceai, lamaie, eucalipt, muscata, cuisoare). Daca temperatura mediului ambiant este mai mica de 23-25 ºC, uleiul de neem se incalzeste pentru a fi mai fluid. Se regaseste ca un ingredient pretios in multe retete de cosmetice facute in casa - creme cu efect terapeutic, masti de par chiar si sampoane anti-matreata si anti paraziti. Se poate amesteca si cu samponul pe care il folositi in mod curent. Se poate prepara si o pasta de dinti hand-made, cu puternic efect de albire a dintilor (de altfel se gaseste pe piata pasta de dinti cu ulei de neem )

 

Uleiul de neem se poate folosi si in scop domestic :

- protejeaza plantele de apartament impotriva insectelor, parazitilor (efect preventiv dar si curativ). Se amesteca aproximativ 5% ulei de neem cu apa calda (se toarna intr-o sticla cu pulverizator si se agita bine), se pulverizeaza pe plante in fiecare noapte - ca un tratament si la intervale de 3-4 zile cu scop preventiv

- se foloseste cu succes pentru eliminarea acarienilor din textile

- este un insecticid de casa ecologic, eficient pentru insecte, molii, larve de tot felul

- utilizat pentru ingrijirea animalelor de companie (caini, pisici) dar si animale domestice mari (cai, vaci) - este eficient contra puricilor, capuselor, tantarilor

 

Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de supliment alimentar, asa cum sunt si uleiurile presate la rece.

Distribuie pe:
Comenzi si suport
0732.185.674
Comenzi telefonice
L - S: 0900 - 1900
Ramai informat cu ultimele noutati de la noi. Aboneaza-te la newsletter