Magazin online uleiuri naturale presate la rece
Bine ai venit,
Comenzi telefonice: 0732.185.674
Cosul meu
0 produse
Ulei de Sofranel presat la rece, 250ml (ambalaj sticla)

Ulei de Sofranel presat la rece, 250ml (ambalaj sticla)

Fii primul care evalueaza acest produs.

Disponibilitate: Stoc epuizat

26,90 RON

Info

Costul transportului :                                                                  
14,5 lei ( LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei)              

Comenzi telefonice                                                                                                  

luni - sambata 08:00 - 20:00 si duminica 08:00 - 14:00.                                  

Telefon: 0732 185 674                     Livrare in 24-48 ore.

Descriere

Prezentare : 250ml (sticla)

Obtinere : prin presare la rece a semintelor de sofranel. 

Este 100% natural, nerafinat, fara coloranti, conservanti sau parfumuri.

Identificare : este un lichid uleios, limpede, cu o culoare galben-pal.

Este folosit atat pentru uzul cosmetic dar si in consumul intern pentru ameliorarea anumitor afectiuni.

De la planta de sofranel se folosesc cu precadere semintele, din care rezulta un ulei foarte slab in colesterol.

Deasemenea, se extrage si carthaminul, un puternic colorant galben si rosu. Inainte de aparitia colorantilor chimici, sofranelul era folosit pentru vopsirea matasii si bumbacului in galben si rosu.

Sofranelul face parte din aceeasi familie cu Floarea Soarelui. Bogat în acizi grasi polinesaturati esentiali, uleiul de sofranel este o sursa naturala de Omega 6. Deasemenea, contine o cantitate insemnata de vitamina E.

Pentru un echilibru bun in organism, se recomanda consumul de ulei de Sofranel alternativ cu un alt ulei bogat Omega 3 cum ar fi uleiul de rapita sau de In.

Folosit in alimentatie, nu este indicata prajirea lui pentru ca se oxideaza.Se va folosi in stare cruda, in diverse salate, adaugat peste paine prajita sau peste preparate gatite (supe creme, legume fierte etc.).

Consumat zilnic, protejeaza sistemul cardiovascular, deoarece are o actiune de scadere a colesterolului rau din sange.

Are o aroma usoara de alune si este potrivit pentru dietele sarace in grasimi.

Este indicat in special pentru persoanele care sufera de obezitate sau care sunt la cura de slabire.

Este eficient impotriva constipatiei deoarece este un laxativ usor si nu cauzeaza iritarea tractului intestinal.

Compozitia in acizi grasi :

- acizi grasi polinesaturati sau Vitamina F : acid linoleic Omega 6 – aprox. 75 %

- acizi grasi mononesaturati - acid oleic (Omega 9) - aprox. 14 %

- acizi grasi saturati - Acid palmitic (6,5 %), acid stearic (3 %)

Alte componente active din Uleiul de Sofranel : Vitamina K (favorizeaza coagularea sangelui, reduce roseata de pe piele), derivati de serotonina (rol antioxidant si restructurant), Vitamina E (antioxidant natural).

Proprietati :

- favorizeaza vaso-constructia vaselor de sange si lupta eficient impotriva cuperozei si rosetii

- restructurant si reparator, pastreaza elasticitatea pielii

- hranitor si emolient - acest ulei folosit pe piele ajuta la restabilirea hidratarii

- antioxidant - previne imbatranirea prematura a pielii

- patrunde usor in piele

- protejeaza parul de radicalii liberi, "vinovati" de imbatranirea si degradarea acestuia

- hraneste parul si il protejeaza contra deshidratarii

Indicatii :

- pentru piele uscata si foarte uscata

- pentru ten cuperozic si predispus la acnee rosiatica

- pentru cearcane si pungile inestetice de sub ochi

- pentru ten matur si piele obosita

- pentru dureri musculare

- pentru persoanele care sufera de caderea excesiva a parului

- pentru par uscat si chiar foarte uscat (se foloseste ca o masca hidratanta de par).

Se poate folosi in stare pura, ca ulei de masaj eventual in combinatie cu alte uleiuri vegetale sau esentiale, dar si in compozitia unor creme preparate in casa. T

ine cu succes locul unei creme de zi sau de noapte, nelasand urme grase pe piele.

Pentru par - se aplica pe toata lungimea firului, masandu-se in acelasi timp si scalpul. Se infasoara apoi parul in prosop pentru 30-45 minute inainte de samponare. 

Se va pastra la loc intunecos, cu umiditate scazuta si temperatura de 18-20 °C. 

Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. 

Iti recomandam si:

Ulei de in presat la rece, 250ml (ambalaj sticla)

Ulei de in presat la rece, 250ml (ambalaj sticla)

Pret normal: 19,90 RON

Pret redus: 15,90 RON

Ulei esential de Mirt, 10 ml

Ulei esential de Mirt, 10 ml

19,80 RON
Ulei de Ricin presat la rece, 250ml (ambalaj sticla)

Ulei de Ricin presat la rece, 250ml (ambalaj sticla)

Pret normal: 20,00 RON

Pret redus: 16,90 RON

 
Distribuie pe:
Comenzi si suport
0732.185.674
Comenzi telefonice
L - S: 0900 - 1900
Ramai informat cu ultimele noutati de la noi. Aboneaza-te la newsletter